Jarné upratovanie Chorvátsky Grob Čierna Voda

Milí susedia,

jar sa nezadržateľne blíži a počas zimy sa nám na verejných priestranstvách nahromadila kopa odpadkov. Igelitové sáčky vlajúce na kríkoch a plastové fľaše popri chodníkoch určite na nikoho nepôsobia veľmi esteticky. Rozmýšľali sme preto, čo by sa s tým dalo urobiť.

A hádajte na čo sme prišli? No poupratovať treba J

 

jarneUpratovanie

Rozhodli sme sa preto spojiť príjemné s užitočným a spoločne zorganizovať upratovanie, pri ktorom urobíme niečo pre našu obec a pritom strávime čas so známymi, alebo spoznáme nových ľudí.

Pustili sme sa do toho spolu s Obecným úradom a niekoľkými prevádzkami v časti Čierna Voda a v Chorvátskom Grobe. U všetkých sa to stretlo s pozitívnym ohlasom, čo nás veľmi potešilo a pridalo nám odvahu.

Na Čiernej vode sa na Jarnom upratovaní zúčastnia: dm drogerie markt, iCukraren.sk, kaviareň Limi, kvetinky od Alenky, L-Aktivity, Lekáreň FAWOR (v zdravotnom stredisku Kamilka), Lekáreň MONAR, Občianske združenie Čierna voda, Občianske združenie Triangel, Občianske združenie Vlna, Dúhová škôlka, škôlka Brmbolec, Veterinárna klinika Wellvet a Šikovná gazdinka.

V Chorvátskom Grobe sa upratovania zúčastnia Detské centrum BIBO a aktívni občania.

Ak by ste sa chceli k organizácii tejto akcie pridať, kontaktujte nás, ste samozrejme vítaní.

Počas upratovania budú k dispozícii vrecia a rukavice v prevádzkach, ktoré sa do Jarného upratovania zapoja. Detské centrum BIBO bude na školskom dvore v Chorvátskom Grobe, Šikovná gazdinka na ihrisku Lúčny koník na Čiernej vode. Vrecia si bude možné vyzdvihnúť aj na Obecnom úrade.

Spoločnosť AVE, ktorá v našej obci zabezpečuje odvoz odpadu, pristaví zberné nádoby na nazbieraný odpad.

Jednotlivé lokality budú medzi sebou súťažiť v počte brigádnikov, ako aj množstve zozbieraného odpadu, preto sa nezabudnite prihlásiť a vybrať si, ku ktorej lokalite patríte. Každý zaregistrovaný zberač bude súčasne zaradený do súťaže o pekné ceny.

Mapka s výdajnými miestami a ďalšie informácie budú zverejnené na stránke Obce a na stránke Šikovnej gazdinky.

Pre účastníkov bude prichystané malé občerstvenie a darček.

Jarné upratovanie plánujeme na sobotu 19.3.2016 v čase od 9:00 do 16:00.

V prípade nepriaznivého počasia vás budeme informovať o zmene termínu.

Nakoľko sa takéto upratovanie uskutoční po dlhšom čase, radi by sme vedeli váš predbežný záujem zúčastniť sa a zabojovať za svoju lokalitu. Tak neváhajte a prihláste sa na stránke www.sikovnagazdinka.sk/jarneupratovanie Pomôže nám to lepšie všetko pripraviť tak, aby bol z upratovania maximálny osoh aj zábava. A vy budete mať aktuálne informácie o akcii, v prípade zmeny termínu.

Budeme sa veľmi tešiť keď sa do upratovania zapoja aj deti. Pre každého bude pripravený balónik, ako odmena za dobre vykonanú prácu. Pre tých drobcov, ktorí ešte upratovať nemôžu, ale aj pre tých ktorí už „zamakali“ budú v L-Aktivity pripravené tvorivé dielničky. V Chorvátskom Grobe bude otvorené denné centrum.

Veľmi milo nás prekvapil akčný prístup škôlky Brmbolec a Dúhovej škôlky, vďaka čomu sa škôlkari do upratovania pustia už v piatok poobede. V sobotu sa teda musíme riadne snažiť, aby sme nazbierali aspoň toľko ako škôlkari. V rámci upratovania škôlkari zasadia kvietky do kvetináčov na zastávke.

Tešíme sa na vás a veríme, že prídete v čo najhojnejšom počte

Katarína Bálintová

www.sikovnagazdinka.sk

tel. č. 0950 565 169

email@sikovnagazdinka.sk

Comments are closed.