Historickým vlakom do Šaštína

Informácie k celodennej púti historickým vlakom do Šaštína.

Dôležitý oznam pre účastníkov púte historickým vlakom do Šaštína. Z technických príčin vlak musí odísť o pol hodinu skôr, t. j. odchod vlaku bude v nedeľu 25. mája 2014 už o 8,30 a nie o 9,00, ako bolo pôvodne plánované. Odporúčame prísť na železničnú stanicu Vajnory už medzi 8,00 až 8,15 hod. Ďakujeme za pochopenie.“

Lístky na vláčik sú žiaľ vypredané.

Všeobecné informácie

 Občianske združenie Vlna organizuje na nedeľu 25.05.2014 celodennú púť historickým vlakom do Šaštína. Cieľom tejto púte je sprostredkovať deťom návštevu pútnického miesta – baziliku v meste Šaštín  – Stráže, a to v roku 250. výročia jej vysvätenia.

Zároveň sa deti určite potešia aj celodennej jazde v historickom vlaku, ktorý bude tvorený historickým motorovým rušňom T 678 „Pomaranč“ a piatimi vagónmi z obdobia 60-tych rokov 20. storočia. Vo vlaku bude radený aj novo zrekonštruovaný reštauračný vozeň s bohatou ponukou teplej a studenej kuchyne, sladkostí a nápojov. Vzhľadom na predpokladaný väčší počet kočíkov, bude vo vlaku aj nákladný vozeň určený na ich prepravu.

 Cestovný poriadok

Odchod vlaku je stanovený na 09.00 hod. dňa 25.05.2014 zo železničnej stanice Bratislava – Vajnory. Trasa vedie cez Trnavu do Šaštína – Stráže, predpokladaný príchod je o 11,00 hod. Tu bude vlak odstavený na železničnej stanici, účastníci púte sa vyberú k bazilike, kde sa o 12,00 uskutoční detská sv. omša, len pre cestujúcich vlaku.

Odchod zo Šaštína je predpokladaný na 13,30 hod., smerom cez Kúty, Malacky a Bratislavu späť na železničnú stanicu Bratislava – Vajnory. Predpokladaný príchod je o 16,30 hod.

Výška cestovného a objednávky lístkov na vlak

Vďaka sponzorom bolo cestovné znížené na sumu 6,- € za osobu          ( 3-99 rokov ). Deti do troch rokov vrátane majú cestovné zdarma, avšak bez nároku na sedadlo. V cene lístku je „gastrolístok“ v hodnote 1 €, ktorý je možné použiť pri platení teplého jedla v reštauračnom vozni. Celý vlak je povinne miestenkový, preto odporúčame naraz objednávať lístky pre väčšie skupinky ktoré chcú sedieť v rovnakom vozni.

Lístky na vláčik sú žiaľ vypredané

Hlavný cieľ

Občianske združenie Vlna plne podporuje výstavbu kostola v Chorvátskom Grobe, miestnej časti Čierna Voda. Súčasťou kostola, ktorý bude skolaudovaný v roku 2014, je aj pastoračné centrum a práve výťažok z tejto akcie plánuje občianske združenie použiť na štart tohto pastoračného centra.

Z výťažku budú nakúpené napr. hračky, hry, vzdelávacie predmety určené na zmysluplné trávenie času našich detí v súlade s pôsobením pastoračného centra nového kostola.

Tešíme sa na vás!          Kontakt: vlacikom@gmail.com.

Občianske združenie Vlna Čierna Voda

Sponzori

Comments are closed.